Over Ypsilix

Ypsilix: waar staat de naam voor?

Alhoewel de geleerden het niet volledig eens zijn over de geboortejaren van de diverse generaties, heb ik zelf vastgesteld dat ik sociologisch gezien behoor tot de generatie X.
Ik sta samen met mijn generatiegenoten ook wel bekend als generatie Nix of Verloren Generatie. Dat klinkt niet echt hoopgevend en daarom mag ik graag kijken naar de generaties die voor en achter me zitten. Volgens mij heb ik naar als Nix’er nog wel wat van te leren.

 

Zo’n beetje de geborenen na 1980 vormen de generatie Y. Zij zijn niet Nix, zij blinken uit in Ondernemerschap, Initiatief, Kansen zien, Klantgerichtheid, Besluitvaardigheid en Omgevingsbewustzijn. Dat lezende, was ik graag een paar jaartjes later geboren………

 

Nu ben ik van bouwjaar 1973 en dus zit ik redelijk op het grensvlak der generaties. Ik ben zeker X en herken me ook in Y. Daarnaast ben ik ook nog opvoeder van twee kinderen van de generatie Z. Zoals een goed ‘Z’etter’ betaamd, zijn ook mijn kinderen altijd online, ze zijn mondig en hebben geen behoefte aan leiding en sturing, wel aan inspiratie.

 

Samen met mijn collega’s (die samen ook weer drie generaties vertegenwoordigen) probeer ik in mijn dagelijks werk als HR manager een beetje plezier, inspiratie en zingeving op het werk te brengen. Het samenwerken- en leven met al die generaties vind ik interessant. Ik leer en geniet van mijn generatiegenoten. Nóg meer leer ik van de mensen die al wat langer meelopen dan ik en van de mensen die eigenlijk net pas komen kijken.  Ménsen maken mijn dag, geven me energie en doen me bruisen.

 

YpsiliX (jij bent aan Zet) is een samengestelde naam uit drie letters: Y, X en Z.
Verder betekent het niks. Niks anders dan een samenvatting van generaties, een samenvatting van samen werken, samen groeien, samen leven.

 

En bij YpsiliX ben jij aan Zet.

 

 

slider1_ypsilix_loopbaan_coaching_advies

Loopbaantrajecten, coaching en yoga

Heel veel in ons leven doen we op eigen kracht. Een schouderklop of goed advies van een dierbare naaste, je leidinggevende, een goede vriend of vriendin: vaak is het genoeg om weer een stap verder te zetten op je pad.

 

Mijn ervaring is dan ook dat je er vaak heel goed achter kan komen WAT je hebt te veranderen en WAAROM het beter voor je is om dingen anders te doen. De grote frustratie ontstaat vaak bij het HOE. Het resultaat is dat je weet wat je hebt te doen, maar dat het niet lukt om het ook daadwerkelijk te doen.

 

En het daadwerkelijk DOEN is waar het dan toch om gaat. Iets bereiken in je loopbaan gaat altijd gepaard met weten wat voor jou belangrijk is, focus en doelgericht werken. En let op: iets bereiken en succesvol zijn, heeft meestal niet zo veel te maken met aanzien, status en een hoog inkomen. Jij bepaalt waar jouw succes uit bestaat!

 

En soms heb je in je loopbaan heel praktische vragen. Want weet jij eigenlijk wat je later worden wil als je groot bent? Ik wed dat je het vroeger heel goed wist. En dan kan het heel verhelderend werken om weer eens te kijken hoe het is gesteld met je drijfveren en ambities. Ik sta er telkens weer van te kijken hoe ver mensen verwijderd kunnen raken van hun natuurlijke bronnen.

 

Je werkt bij mij dus met je eigen kracht en je eigen inzichten. Ik help graag om je in een individueel traject weer op weg te helpen. Wát jouw weg ook is en hoe die weg er ook uit ziet.

 

Praktisch, professioneel en betrokken!

 

 

ypsilix_slider_2

Judith Laros, wie ben ik?

Ik ben op 7 juni 1973 geboren. Ik ben getrouwd samen hebben we twee prachtige kinderen. Ik werk als HR manager in loondienstverband. Mijn eigen bedrijf heet YpsiliX en vanuit daar bied ik loopbaantrajecten, coach ik mensen en geef ik yogales. En ik schrijf.

 

Een druk baasje ben ik. Wat ik altijd van je wil weten is wat je later wilde worden toen je klein was. Je vroegste dromen en ambities geven namelijk veel weg van je passie en talenten.

 

Toen ik echt nog heel klein was, sprak ik mijn eerste ambitie uit. Ik wilde kapster worden. Ik knipte mijn barbies vol vuur in allerlei modellen en ik heb me ook eens aan mijn eigen hoofdje gewaagd.
Later wilde ik ‘iets’ met mensen gaan doen. Schrijfster, vertaler, tolk heeft ook op mijn lijstje gestaan. En stiekem droomde ik van een carrière op een podium. Toneelspelen kon ik goed en deed ik graag als kind en als ik mijn stem mee had gehad was ik zéker gaan zingen: ik houd van muziek en songteksten.
Ik was een rustig kind en ik kon prima op mezelf zijn met mijn barbies of met een koptelefoon op mijn hoofd. Ik was ook graag met vriendinnen buiten. Ik was eerder volgzaam dan een geboren leider. Wel had ik al vroeg een duidelijke mening, maar mijn onzekerheid maakte dat ik die liever voor me hield.
Ik hield en houd nog steeds van lezen, muziek luisteren en buiten spelen. Verder ging ik graag naar school. Slimmer worden, kennis vergaren wilde ik van jongs af aan en ik word nog steeds erg blij als ik iets nieuws heb geleerd.

 

Ik begon ooit vol enthousiasme aan een opleiding tot maatschappelijk werkster, maar kon mijn draai daar niet vinden. Ik miste de nuchtere en pragmatische aanpak die past bij mijn persoonlijkheid. Na een kleine omweg studeerde ik op mijn 24e af op de opleiding Personeel en Arbeid. En sinds die tijd werk ik als personeelsadviseur.

 

Na ruim 20 jaren houd ik nog steeds van mijn werk. Diverse bedrijven heb ik van binnen mogen zien. Ik ben goed in het opzetten van een afdeling HR in een wat kleiner bedrijf en ik werk graag individueel met mensen. Naast het beheren van ‘mijn afdeling’, haal ik het meest energie uit de begeleiding en coaching van mijn collega’s. Op het gebied van hun loopbaan, langdurig verzuim, functioneringsproblemen: zolang ik met mensen mag werken, gaat het mij goed.

 

Ik heb, houd en voel energie als ik groei in menselijke ontwikkeling teweeg kan brengen.

 

Vanuit die persoonlijke missie ben ik de opleiding tot Practitioner Coach gaan volgen bij de Alba Academie. In februari 2014 heb ik mijn diploma mogen ophalen. Dit was de aanzet tot het oprichten van YpsiliX. In 2015 begon ik met het aanbieden van loopbaanbegeleidingstrajecten. Inmiddels is daar het programma ‘Jij bent aan Zet’ uit voortgekomen.

 

Naast het werken met mensen is het voor mij van belang dat ik rust en ruimte inbouw voor en bij mezelf. Alhoewel ik energie put uit mensen, heb ik ook de neiging om te veel energie weg te geven. Het erkennen van mijn hoog sensitiviteit heeft me het inzicht gegeven dat ik de balans heb te vinden in energie weggeven en bijtanken. Yoga hoort al lang in mijn leven en de opleiding tot yogadocent en het geven van yogalessen geeft mij de rust en ruimte die ik zelf nodig heb. Daarnaast draagt het bij aan persoonlijke groei. Van mezelf en van mijn cursisten.

 

Het schrijven ben ik lang ‘kwijt’ geweest. Een verborgen talent en een vergeten passie. Tot ik in 2017 in een burnout terecht kwam en schrijven mijn enige houvast naar de werkelijkheid bleek te zijn. Ik kon niks, deed niks en had dagelijkse paniekaanvallen. Met mijn pen op het papier was ik tenminste even bezig en afgeleid. Het schrijven heeft me zoveel gebracht dat ik het weer heb opgepakt en met veel plezier plaats ik met enige regelmaat een blog.

Hoe ziet jouw eerstvolgende Zet er uit?

 

 

Ypsilix - jouw_eerstvolgende_zet