Workshops

Veel mensen ervaren gedurende hun loopbaan het juk van de verkeerde keuzes. Waarom maken we verkeerde keuzes in onze loopbaan? Zo ingewikkeld is het niet.

 

 • Wat wilde je worden als je later groot was?
 • Wat deed je écht heel graag als kind?
 • Waar ging je aandacht automatisch naar uit en wat liet je links liggen?
 • Welke boodschappen heb je vanuit je gezin van herkomst meegekregen en wat voor invloed hebben die stemmen uit het verleden op je?

 

Als je er even tijd voor neemt, weet je de antwoorden op bovenstaande vragen. De keuzes in je loopbaan vloeien vaak automatisch voort uit hoe je als kind in het leven stond en wat je heb meegekregen vanuit huis.
Helaas maken we onder invloed van ouders, gevoel voor status, beperkte middelen, onwaarheden in ons hoofd etcetera vaak niet helemaal de zuivere keuzes in onze loopbaan. Een onzuivere keuze is niet de keuze van je eerste ingeving. Terug naar de basis, dáár ligt jouw waarheid over je loopbaan voor het oprapen!

 

Ik wilde vroeger kapster worden. Ik heb het dan écht over mijn allereerste ingeving. Ik ben het nooit geworden en heb er ook geen spijt van. Mijn barbies werden vroeger allemaal keurig geknipt en ook mijn eigen haren knipte ik vakkundig af. Het kappersvak is simpelweg niet aan mij besteed. Later werd mijn keuze tolk/vertaler. Ook schrijver stond op mijn lijstje. En ‘iets met mensen’ en ‘mensen helpen’.  Talig ben ik nog steeds. Ik lees veel, ik vind het leuk om nieuwe talen te leren en mijn verhalen schrijf ik op en vertel ik aan anderen. Tolk/vertaler ben ik nooit geworden, wel verhalenverteller. Het heeft wel lang geduurd, maar op mijn 45e kan ik zeggen dat ik eindelijk alle verhalen vertel en opschrijf die ik te vertellen heb. Verder doe ik al lang ‘iets met mensen’. Ik begon na de Havo op mijn 18e met Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na het behalen van mijn propedeuse en een tussenjaar, startte ik met Personeel en Organisatie. Op mijn 24e studeerde ik af en sindsdien werk ik met mensen. Elke keer weer als ik als HR manager in de rol van procesmanager terecht kom, of als MT lid, of als regisseur van een team dan word ik een klein stukje ongelukkiger.

 

“Ik wil met en voor mensen werken en groei in menselijke ontwikkeling teweegbrengen”.

 

 
 
 

Mogelijkheden:

Niet alle loopbaanvragen hebben een compleet traject nodig. Soms heb je een relatief eenvoudige vraag waar je met je eigen denkwerk en overleg met vrienden/collega’s/familie gewoon niet helemaal uitkomt.

 

Voorbeelden van dat soort vragen zijn:

 • Wat is nou echt mijn ideale baan en in welke branche zou ik me thuis voelen?;
 • Wat vind ik nou écht belangrijk in mijn werk- en privé leven en waar kan ik zonder?;
 • Wat zijn mijn kernkwaliteiten en hoe zet ik die in?

In een workshop van maximaal 2 uren gaan we aan de slag met jouw specifieke vraag.

 
 
 

Aanmelden workshop

 • Als je interesse hebt in een eenmalige workshop, dan kun je je aanmelden via info@ypsilix.nl. Ik neem dan contact met je op en we plannen een afspraak. Een deel van de workshop bereid je thuis voor.
 • Plannen afspraak via info@ypsilix.nl of neem telefonisch contact op via 06-36249670 (spreek s.v.p. de voicemail in, dan bel ik je altijd terug).
 • We werken vanuit mijn huisadres in mijn werkkamer. Als je liever extern afspraak zijn er zeker mogelijkheden, waarbij ik wel de eventuele kosten van huur van een ruimte aan je doorbereken.
 • Wil je na de workshop verder met de inzichten die je hebt opgedaan, dan is het altijd mogelijk om 1 of meerdere vervolgafspraken te plannen.
 • Kosten van een workshop zijn € 95,00, exclusief BTW.

Nu aanmelden